Tapiro 3D

Manager:
Carme Matas
Elements:
Incorporació dels entorns 3D a l’aula
Goals:
Crear un entorn de treball i comunicació pels alumnes del centre que estimuli l’ús de les TIC i el pensament computacional de manera transversal des de diferents àrees i nivells.
Description:
Contexte:
INS Josep Tapiró (Reus).

Programa:
Tapiro3D és un món virtual creat amb la plataforma Opensim. Aquest món virtual es troba allotjat en un servidor propi del centre.
Tapiro3D conté diferents illes. A cada illa els alumnes hi participen realitzant activitats des de diferents matèries: matemàtiques, tecnologia, llatí, anglès ... Actualment consta de 9 illes (sims) i uns 100 inscrits (entre alumnes i professors).
Algunes de les activitats que s’hi realitzen són:
  • “Versos sentits”: Projecte interdisciplinar amb l’objectiu de motivar als alumnes a millorar la pronunciació del català.
  • “This is me”: Activitat d’anglès de 2n ESO que treballa la transmissió d’informació personal.
  • “Insula Latina Tapironiana. Qui sumus”: Activitat de 4art d’ESO que treballa la família, l’habitatge i la cultura romana.
  • Tallers d’aula oberta per fomentar l’us de les TIC.
  • “Els Cibers”: Grup de treball en 3D format per alumnes que hi participen durant les seves estones de lleure.
  • Programació amb Scratch per iniciar als alumnes en aquest llenguatge de programació.
Results:
Innovació pedagògica:
Es tracta d’una activitat motivadora per als alumnes, que cobreix una necessitat real , aprofita des d'una perspectiva didàctica les eines amb les que els joves es desenvolupen quotidianament, permet el seguiment del’evolució de l’activitat en directe per part dels familiars i persones interessades des de la pàgina web de l'institut, i es pot extrapolar a qualsevol lloc i ciutat del món.
Vídeo amb un recull gràfic de l’experiència: http://youtu.be/2zgD-JMBYDk Versus sentits. Projecte Interdisciplinar per millorar la pronúncia en català: II Jornada de biblioteques escolars de Reus i comarca. Juliol 2012. http://www.slideshare.net/carmematas/versus-sentits-projecte-interdisciplinar-per- millorar-la-pronuncia-del-catal Presentació a la II Jornada de l’ensenyament de la programació a primaria i secundaria. Citilab, Cornella, Maig 2012: http://www.slideshare.net/carmematas/tapiro3d-jornada-ensenyament-de-la- programaci-a-primaria-i-secundaria
Axis:
#1 ESTUDI I ANÀLISI DEL PROCÉS EDUCATIU
Line:
L4
Link:
tapiro.cat
Contact:
mmatas7@xtec.cat

LATEST TWEETS

..