Internet Segura

Manager:
CESICAT – Mossos d’Esquadra
Elements:
Tasca preventiva orientada a un ús segur i responsable d’internet, dels dispositius i de les aplicacions. Diversitat de recursos i materials a disposició dels usuaris.
Goals:
Posar a disposició d’infants i joves un entorn segur en l'ús d'Internet, la telefonia mòbil i les TIC en general.
Description:
Context:
En línia.

Programa:
Iniciativa que està integrada al Safer Internet Programme de la Comissió Europea i es desplega a l’estat espanyol per Protégeles en consorci, des de 2012, amb CESICAT. A Catalunya el Cos de Mossos d’Esquadra hi participa activament en el seu desplegament.
El centre d’Internet Segura s’encarrega de:
  • Rebre denúncies que afectin a la seguretat e integritat dels menors
  • Activar línies d’ajuda dirigides a joves i infants, famílies i centres educatius.
  • Dur a terme accions formatives i de sensibilització en centres educatius i entitats del territori.
L’espai web d’Internet Segura està configurat com un centre de recursos dirigit a joves i infants, a pares i mares i a educadors que s’actualitza de manera permanent. A cada col·lectiu se li proporciona informació i recursos específics segons el seu perfil. Posa a l’abast del més joves vídeos i jocs adequats i proporciona un recull ampli d’indicacions sobre la navegació segura, respostes a l’assetjament virtual, mesures de protecció a les xarxes socials i en l’ús de dispositius i aplicacions; promou també l’ús responsable de les tecnologies i el comportament respectuós a la xarxa. Pares i mares hi poden trobar informació sobre els riscos dels joves a la xarxa i pautes d’actuació centrades, principalment, en la prevenció i educació en el context familiar. I els professionals de l’educació tenen accés a guies i materials educatius específics orientats a una formació d’hàbits d’ús segur de la xarxa i de la identitat digital, estudis nacionals i internacionals relacionats amb l’ús dels dispositius, les conductes adictives o el ciberassetjament entre altres temàtiques. A tots els col·lectius els ofereix també enllaços a altres recursos web que els hi poden ser d’interès.
Results:
L’any 2013 ha gestionat 497 correus per resoldre dubtes, assessorar i recollir informació d’interès policial.
El mateix any el Cos del Mossos d’Esquadra ha fet 3547 xerrades “Internet Segura” amb 109.568 assistents.
Axis:
#3 ÚS RESPONSABLE DE LA TECNOLOGIA
Line:
L9
Link:
http://www.internetsegura.cat/index.php
Contact:
internetsegura@cesicat.cat

LATEST TWEETS

..