Plagi acadèmic

Manager:
Elisabet Cervera (UOC)
Elements:
Compilació de recursos accessibles via web.
Diversitat de recursos i materials a disposició dels usuaris.
Goals:
posar a disposició dels usuaris recursos i eines per a evitar i detectar el plagi, pautes per a protegir l'obra intel·lectual i també bibliografia complementària.
Description:
Context:
UOC – Biblioteca virtual

Programa:
Es tracta d’un monogràfic de la Biblioteca Virtual de la UOC que ofereix recursos en obert sobre el plagi acadèmic agrupats en les següents categories:
  • Referències generals. Concepte i abast.
  • Com evitar el plagi. Tutorials interactius, píndoles informatives, pàgines web, guies i orientacions sobre com fer un ús ètic de la informació, citar correctament o maneres d’evitar el plagi, entre altres.
  • Com detectar el plagi. Es presenta el programari, gratuït i comercial, que permet detectar el plagi en documents digitals.
  • Com protegir la meva obra. Informació sobre els drets d’autor, sobre com evitar el plagi de les pròpies obres i sobre llicències copyleft.
  • El plagi acadèmic a la UOC. Normatives i guies de la UOC vinculades al plagi i serveis propis de la universitat per a la detecció de plagi en activitats de l’alumnat.
  • Bibliografia complementaria. Altres recursos i materials de consulta sobre la temàtica.

Des de la pàgina principal s’accedeix a una pàgina específica del recurs on es descriu breument i s’enllaça directament al lloc web on es troba allotjat. Els destinataris són el professorat universitari i d’altres etapes educatives i també els estudiants.
Axis:
#3 ÚS RESPONSABLE DE LA TECNOLOGIA
Line:
L9
Link:
http://biblio.uoc.es/app/bibweb/?q=ca/recursos/recull/plagi-acad%C3%A8mic
Contact:

LATEST TWEETS

..